دانستنی‌ها

مزدا

مزدا

mazda

شرکت مزدا از شرکت های معتبر ژاپن میباشد که یک شرکت خودروسازی تحت عنوان کمپانی ماتسودا ( マツダ株式会社) و با نام تجاری مزدا فعالیت میکند و دفتر مرکزی آن در شهر هیروشیمای کشور ژاپن واقع شده است.

این کمپانی تحت عنوان سازنده ابزار و ماشین آلات در سال1920 بنیان گذاری شد و از سال 1931 به ساخت خودرو نیز مشغول شد.

مزدا

 

این شرکت کار خود را در سال 1920 با اسم تویو کوک کوگیو آغاز کرد و در سال ۱۹۳۱ اولین سه چرخه موتوری خود به اسم “مزدا گو” را عرضه کرد.

 

مزدا

با شروع جنگ جهانی دوم مزدا برای ارتش ژاپن اسلحه تولید می‌کرد.بعد از جنگ جهانی تویو کوگیو دوباره شروع به تولید سه چرخه‌های مزدا گو کرد.

در سال ۱۹۵۸ مزدا کامیون سبک خود به نام رامپر را تولید و عرضه نمود.

 

مزدا

 

اولین خودروی سواری مزدا آر ۳۶۰(mazda r360)بود.

 

 

این کمپانی در سال 1962  از مزدا کارول (Mazda Carol) رونمایی کرد.

مزدا

دهه هفتاد میلادی: بحران نفتی

در دهه ۱۹۷۰ مزدا وارد بازار آمریکا شد و موفقیت زیادی کسب کرد، تا جایی که مزدا شروع به تولید مدل‌هایی خاص برای بازار آمریکا کرد. موفقیت‌های مزدا در بازارهای جهانی تا بحران نفتی ۱۹۷۳ ادامه پیدا کرد.

آمریکایی‌ها به دنبال خودروهایی کم‌مصرف‌تر بودند و همین باعث کاهش محبوبیت موتورهای چرخشی شد.

مزدا نتوانست خودروهای تولید شده خود را به فروش برساند و چون به شدت به بازار آمریکا وابسته بود در سال ۱۹۷۵ ضررهای مالی زیادی متحمل شد. تویو کوگیو که زیر بار قرض مدفون شده بود با کمک گروه سومیتومو کیرتسو (به خصوص بانک سومیتومو) به کار خود ادامه داد.

 

مزدا

 

 

 

مزدا

 

مزدا

 

مزدا با روی آوردن به موتورهای پیستونی و عرضه ماشین‌هایی مثل مزدا فامیلیا و خانواده خودروهای کاپلا و تغییر سیاست‌های مزدا برای تولید خودرو با مزدا آر ایکس ۷ شروع شد.

همکاری با فورد

بین سال‌های ۱۹۷۴ و ۲۰۱۵ مزدا با شرکت فورد موتور (Ford Motor Company) همکاری نزدیکی داشت.

فورد نزدیک به ۲۵ درصد از سهام مزدا را خرید و این میزان را در سال ۱۹۷۹ تا ۳۳.۴٪ افزایش داد، هرچند با تغییر مدیریت فورد، این شرکت به تدریج سهام خود را از مزدا بیرون کشید و تا ۲.۱٪ کاهش داد.

 

مزدا در دهه هشتاد میلادی

در دهه هشتاد میلادی این شرکت با عرضه مزدا فامیلیا ۳۲۳ (Mazda Familia 323) شروع خوبی داشت. دفاتر نمایندگی در آمریکای شمالی و اروپا تاسیس شد.

مزدا در این سال‌ها جوایز متعددی دریافت کرد و همکاری‌هایی نیز با شرکت کره‌ای کیا موتورز (Kia Motors) داشت.

در سال ۱۹۸۹ بالاخره این شرکت نام خود را به شرکت مزدا موتور (Mazda Motor Corporation) تغییر داد هرچند پیش از آن نیز تمام خودروهای این شرکت از برند مزدا استفاده می‌کردند.

 

اوج و فرودهای مزدا

دهه ۹۰ میلادی برای مزدا پر از اتفاقات تلخ و شیرین بود. در آغاز این دهه مزدا توانست با مزدا ۷۸۷ بی (Mazda 787B) در مسابقات ۲۴ ساعته لمانس پیروز شود.

نسل بعد مزدا آر ایکس ۷ هم در همین سال‌ها عرضه شد که نظر متخصصین خودرو را به خود جلب کرد. آن‌ها شروع به توسعه خودروهای الکتریکی خود کردند و کامیون‌های گازسوز نیز عرضه کردند.

 

مزدا

 

در سال ۱۹۹۷ دامنه بحران اقتصادی در آسیا به شرکت‌های بزرگ مثل مزدا رسید و ضررهای زیادی به این شرکت‌ها تحمیل شد.

فورد این فرصت را مناسب دید تا سهام بیشتری از مزدا بخرد به طوری که تبدیل به تصمیم‌گیرنده اصلی در مورد این خودروسازی شد. تحت مدیریت فورد مزدا کارآمدتر و منظم‌تر شد و صادرات خودرو و ساخت خودرو در کشورهای مختلف را گسترش داد.

 

مزدا

 

پایان همکاری فورد و مزدا

در سال ۲۰۰۸ دامنه بحران اقتصادی به فورد هم رسید و فورد که در آستانه ورشکستگی قرار داشت ۲۰ درصد از سهام خود را فروخت و کنترل این شرکت از اختیارش خارج شد.

مزدا سهام باقیمانده را هم خرید تا به طور مستقل به فعالیت خود ادامه دهد هرچند این اتفاق تا سال ۲۰۱۵ به طول انجامید.

 

مزدا

 

فورد و مزدا هنوز با یکدیگر روابط استراتژیک و فعالیت‌های اقتصادی مشترک دارند. مزدا پس از جدا شدن از فورد برای اولین بار بعد از ۱۱ سال ضرر داد و مجبور شد ۱.۹ میلیارد دلار از سهام خود را واگذار کند تا سرمایه از دست رفته خود را جبران کند.

امروزه مزدا با تویوتا همکاری دارد مزدا فناوری موتورهای بنزینی و دیزلی اسکای‌اکتیو (SkyActiv) را در اختیار تویوتا گذاشته و در مقابل تویوتا به آن‌ها اجازه داده که از سیستم‌های سوخت هیدروژنی آن‌ها استفاده کنند.

مزدا در ایران

خودرو‌های سواری و وانت‌های مزدا از دهه هفتاد میلادی وارد ایران شدند.

مزدا ۹۲۹ کوپه به یکی از خودرو‌های کوچک و پرطرفدار آن زمان تبدیل شد. همچنین وانت‌های مزدا هم از آن زمان تا به حال در ایران مورد بهره‌وری می‌باشند.

گروه بهمن از سال ۱۳۳۸ به مونتاژ وانت سه چرخ مزدا با ظرفیت ۲۰۰ کیلوگرم و بعد از آن از سال ۱۳۵۰ به تولید و مونتاژ انواع وانت‌های مزدا شامل مدل‌های ۱۰۰۰ و مدل ۱۶۰۰ مشغول شده است.

شرکت خودروسازی مزدا از آن زمان (با نام‌های شرکت خودرو‌سازی مزدا و ایران وانت) به مونتاژ خودرو‌های مزدا ادامه داده و از سال ۱۳۷۸ سواری مزدا۳۲۳و ۳۲۳SL را تولید کرد.

پس از آن با عرضه سواری مزداFL ۳۲۳ تا سال ۱۳۸۶ در پنج تیپ و با موتور ۱۶۰۰ سی‌سی موفق شد فروش خود را گسترش بدهد و خط مونتاژ سواری محبوب مزدا۳ با موتور ۲۰۰۰ سی سی را از شرکت ژاپنی گرفته و آن را در سه تیپ عرضه نماید.

لیست محصولات به تفکیک برند

بازگشت به لیست

پست های مرتبط